Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Мандруй Україною…

Мандруй Україною…
2 Лип 2020 06:45

Ми продовжуємо нашу рубрику публікацій під назвою «Мандруй Україною».

Сьогодні ми Вам розповімо про Херсон.

Херсон — місто, обласний центр на півдні України. Важливий економічний центр півдня України. Адміністративний центр Херсонської області. Значний залізничний вузол (на лінії Миколаїв—Снігурівка—Джанкой), морський торговельний порт, річковий порт. Місто розташоване на правому високому березі Дніпра. Херсон має місто-супутник Олешки. Населення міста станом на 2014 рік — 297 593 осіб. (2014), населення агломерації — понад 350 тис. осіб. У радянський період Херсон став великим промисловим містом (попри занепад у роки війни 1941–1944). Провідні галузі промисловості: металообробна і машинобудівна (зокрема, суднобудування і сільськогосподарське машинобудування), харчова і текстильна. Найважливіші підприємства машинобудування та металообробної промисловості: Херсонський комбайновий завод ім. Г. Петровського, Херсонський суднобудівний завод, суднобудівний і судноремонтний завод імені Комінтерну, судноремонтний завод, електромашинобудівний завод, завод карданних валів. З підприємств харчової промисловості найбільшими є Херсонський консервний комбінат, хлібний, м’ясний, рибний комбінати, млинокомбінат, молочний, виноробний заводи, макаронна фабрика. Легка промисловість представлена Херсонським бавовняним комбінатом, шкіряно-взуттєвим комбінатом, взуттєвою і швейною фабриками. Працюють нафтоперегінний завод (нафта надходить з Росії системою «Придніпровських нафтопроводів»), великий склотарний завод, завод залізобетонних виробів тощо. Промислові підприємства виробляють морські вантажні судна, танкери, сейнери, теплоходи, тракторні причепи тощо.

Херсонщина – це справжня перлина степового краю України. Її оспівували у віршах, її малювали і складали про неї пісні. Вона приваблює туристів своєю природою, морем, фестивалями та рекреаційними послугами для туристів.  Під час Таврійського інвестиційного туристичного форуму, що відбувся з 26 по 28 вересня цього року у Новій Каховці, визначили 10 найвизначніших туристичних місць краю. Курган «Огуз».

Найбільший курган причорноморського степу знаходиться біля селища Нижні Сірогози. Він вважається одним із найяскравіших історичних пам’яток знайдених на території Херсонської області. На думку деяких археологів, які проводили тут свої дослідження, цей пагорб можна вважати могилою нащадка скіфського царя Атея, який правив у IV столітті до н. е. Крім того, Огуз вважається одним із найбагатших курганів. Свідченням цього є численні знахідки прикрас, які зараз прикрашають скіфські колекції Ермітажу та Національного музею коштовностей. Серед них золоті платівки із зображенням Діоніса, рогатих грифонів та медузи Горгони. У 1901 році декілька таких знахідок стали причиною золотої лихоманки серед місцевого населення, яке масово почало копатися в землях пагорба, щоб відхопити собі частинку дорогоцінного металу. Археологи теж вирішили бути у цих справах оригінальними і придумали своє повір’я. Вони розповідають, що нібито, на тому місці, де під час розкопок хтось травмується і прольє свою кров, той обов’язково знайде золото.  Комплекс відкрили у 2008 році у Білозерському районі Херсонщини. Славиться він своїми заплавами з великою кількістю риби та птахів. Саме тут знаходиться густа мережа водних доріг та рукавів, які займають площу в 350 кв. кілометрів і утворюють унікальний ландшафт. Кожен рибалка мріє потрапити сюди аби виловити ляща, тараня, ліня, карася, щуку, коропа, сома або ж судака. Це справжній рай для азартного риболова, який тут може не лише половити риби, а й помилуватися гарними краєвидами і комфортно відпочити в одному із тамтешніх готелів. Чорноморський біосферний заповідник Заповідник розташований на території Херсонської та частково Миколаївської областей України та був створений у 1927 році. Складається він із острівної, лісостепової та приморської ділянок, які доглядають близько 73 працівників. Крім того, він вважається найбільший за площею заповідником України, який є природним еталоном водно-болотних угідь північного Причорномор’я. Його можна вважати земним раєм для всього живого царства півдня. Адже фауна Чорноморського біосферного заповідника нараховує близько 3500 видів тварин, з яких 29 — занесені до Європейського червоного списку, а 124 види — до Червоної книги України. Та справжньою окрасою заповідника вважається Тендрівська коса, яку давні греки прозвали Ахіллесовим шляхом і побудували там на честь нього храм. З 1985 року заповідник увійшов до Міжнародної мережі біосферних резерватів, одержавши сертифікат ЮНЕСКО.

  Історико-розважальний комплекс «Зелені Хутори Таврії» Комплекс включає в себе об’єднані за допомогою водного сполучення та доріг 45 хуторів, кожен із яких спеціалізується на певному виді народного промислу і має відповідну назву. Серед них Кінний, Рибацький, Стрілецький, Гончарний, Ковальський, Хлібний, Лозоплетіння, Ляльки-мотанки та інші. Тут у повітрі пахне чебрецем і м’ятою. Вся територія хуторів займає більше ста гектар земельних угідь. Це єдиний у Східній Європі комплекс, який розташований на незайманій природі Таврійської лісостепової зони. Крім того, усі туристичні маршрути тут поєднані між собою пішохідними дорогами, тропами та мостами. Також, на території комплексу можна відвідати музей свійських тварин, порибалити або покататися на конях, човнах або катамаранах.

Херсонщина – це справжня перлина степового краю України. Її оспівували у віршах, її малювали і складали про неї пісні. Вона приваблює туристів своєю природою, морем, фестивалями та рекреаційними послугами для туристів.

Ще багато цікавого ми розповімо Вам в рубриці «Мандруй Україною» на нашому порталі. Слідкуйте за оновленнями.

Радіо Ностальжі.

Поділитись матеріалом


Оставить комментарий

avatar
250