Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Наша Формула миру поступово, крок за кроком стає глобальною – звернення Президента України

Наша Формула миру поступово, крок за кроком стає глобальною – звернення Президента України
29 Жов 2023 04:10 | Новини України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні перший день роботи саміту на Мальті – зустрічі радників і дипломатичних представників щодо нашої Формули миру, яка поступово, крок за кроком стає глобальною.

66 держав представлені на саміті, і це вагомо. Всі континенти представлені. Багато держав, різні політичні традиції. Я дякую всім лідерам і країнам, які вже підтримали спільне бачення щодо миру. І є потенціал, щоб розширити представництво держав. Пункти нашої Формули створені саме так, щоб кожен у світі, хто справді цінує міжнародне право, міг проявити себе та свої цінності й підтримати глобальні зусилля проти агресії.

Зараз на саміті на Мальті триває робота щодо пʼяти з десяти пунктів Формули. Це «Ядерна та радіаційна безпека», «Продовольча безпека», «Енергетична безпека», «Звільнення всіх полонених і депортованих людей» і «Відновлення територіальної цілісності України та світового порядку». Щодо кожного пункту Формули сформовані групи держав, які зосередилися на реалізації. Українську роботу щодо Формули веде Андрій Єрмак, залучені команди Офісу, Міністерства закордонних справ, урядовці, представники Верховної Ради України. Я вдячний усім, хто додає Україні такої дипломатичної сили.

Оставить комментарий

avatar
250