Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

НАВІКИ 15 РІЧНИЙ… У ПОКРОВІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ДАНІ ДІДІКА

НАВІКИ 15 РІЧНИЙ… У ПОКРОВІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ДАНІ ДІДІКА
23 Лют 2022 11:41 | Новини Покрова
Історія 15-річного Дані Дідіка, який загинув у результаті теракту під час ходи єдності у Харкові у лютому 2015 року, є символом боротьби для усієї України. Указом Президента України його було посмертно нагороджено орденом “За мужність” III-го ступеня.
Пам’ять про юного героя бережуть у багатьох містах України і у Покрові.
З 2018 року наша Дитячо-юнацька спортивна школа носить ім’я Дані Дідіка. Пам’ять про нього продовжує жити у спортивних перемогах школи, що носить ім’я Героя. На честь Дані у Покрові проходять футбольні турніри, а на спортивній школі установлено меморіальну дошку.
У річницю загибелі хлопця, вихованці та педагоги ДЮСШ побували у міському музеї, де пройшла година пам’яті. Юні спортсмени, вихованці відділення спортивної гімнастики, разом з тренером Іриною Смирною та директором ДЮСШ Іриною Бакієвою прослухали розповідь музейників про життєвий шлях звичайного підлітка, який щиро любив життя. Роздивлялись особисті нагороди Дані за перемоги у спорті — медалі, грамоти й дипломи. Їх передала до музею родина Дідік. Переглянули книги та уривки документальної стрічки про життя юного героя, вшанували його пам’ять хвилиною мовчання.
Цього дня діти й педагоги ДЮСШ також поклали квіти до гранітної дошки з портретом Дані Дідіка, яка встановлена на фасаді школи.
Тематичні заходи пройшли у Публічній бібліотеці Покрова.
Пам’ять і ціна, яку заплатив Даня за вільну Україну – подвиг, що назавжди залишиться в нашій історії.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250