Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОКРОВЧАНИ ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

ПОКРОВЧАНИ ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ
16 Лют 2022 09:37 | Новини Покрова
15 лютого виповнюється 33 роки від дня виведення військ з Афганістану. Цього дня у Покрові висловлюють свою шану солдатам та офіцерам, які були віддані військовій присязі за межами рідної землі.
Будь-яка війна – це катастрофа для людства. Це завжди страждання, сльози, біль. Таким болем став й Афганістан. Передусім для тих, хто сам пройшов вогняними гірськими стежками, хто втратив синів, батьків, друзів. Сьогодні до них зверталися зі словами вдячності. Відзначаючи чесне та сумлінне виконання присяги, силу духу, збережене бойове братерство й те, що передають свій досвід підростаючому поколінню.
Вшанування воїнів, які загинули, виконуючи військовий обов’язок, традиційно проходило на міській Алеї Слави. До меморіалу, де увічнено імена воїнів-інтернаціоналістів прийшли представники влади, підприємств, установ, громадських організацій, військовослужбовці, молодь. Хвилиною мовчання містяни вшанували 14-ох земляків, які не повернулися з чужої війни.
Від імені міського голови Олександра Шаповала учасникам бойових дій, членам міської спілки ветеранів Афганістану, матерям загиблих були вручені квіти, відзнаки, матеріальну допомогу.
На адресу учасників бойових дій на території інших держав лунали слова вдячності, звучали пісенні вітання, які свідчили про глибоку повагу суспільства до людей, яким довелося в мирні дні нести нелегку службу в гарячих точках світу.
До стел загиблих воїнів-інтернаціоналістів лягли квіти. На міському кладовищі було відслужено панахиду, за православним звичаєм згадали солдат за поминальним обідом.
Тематичні заходи відбулися у закладах освіти та культури, клубних установах, Будинку культури Шолохового.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250