Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ЩОБ У КОЖНОЇ ДИТИНИ БУЛА РОДИНА

ЩОБ У КОЖНОЇ ДИТИНИ БУЛА РОДИНА
12 Лют 2022 07:59 | Новини Покрова
Сімейні форми виховання – це пріоритет для соціальних служб Покрова, які опікуються долею дітей-сиріт та дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах. Цій роботі приділяється особлива увага, бо у полі зору – дитина.
За минулий рік на Дніпропетровщині утворилося 14 патронатних родин, серед міст, де така форма виховання впроваджена у життя – Покров.
-Це дуже важливо, що у нашому місті є люди, які взяли на себе відповідальність за долю дітей, котрим необхідна допомога. Ми всебічно підтримуємо їх. Вони пройшли спеціальне навчання і готові огортати турботою малечу. Адже тільки в родині дитина може відчути себе захищеною, – наголошують у центрі соціальних служб та службі у справах дітей виконкому.
Патронат над дитиною – це тимчасовий процес виховання та реабілітації, коли дитина та її батьки потрапили у складні життєві обставини: батьки або опікуни померли, пропали безвісті чи потребують термінового лікування, коли діти стають жертвами насильства чи жорстокого поводження. Дитина може перебувати у патронатній родині до шести місяців: цей час використовують, щоб допомогти родині вирішити проблеми або знайти дитині прийомних батьків чи опікуна вже на постійній основі. Патронатна сім’я – це рятівне коло, щоб дитина не потрапила в систему реабілітаційних центрів та інтернатів, зазначають фахівці.
Тільки за минулий рік під патронат було взято шестеро дітей, було забезпечено їхні права, створено всі умови, аби малеча відчувала себе захищеними.
За словами спеціалістів, це основне – захистити дітей. Тільки у минулому році соціальним супроводом було охоплено 7 прийомних сімей (11 прийомних дітей), 4 дитячі будинки сімейного типу (23 дитини-вихованця), 22 опікунські родини. Ця робота не припиняється і в 2022-му. Вже зараз, за словами фахівців, триває пошук покровчан, які поповнять лави патронатних родин – відкриють малечі свої серця.
За детальною інформацією можна звертатись до виконкому: Центру соціальних служб, каб.404 тел.:4-17-33;Служби у справах дітей, каб. 204, тел.:6 4-23-32.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250