Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОКРОВЧАНИ ПОРИНУЛИ У ЧАРІВНИЙ СВІТ РОМАНСУ

ПОКРОВЧАНИ ПОРИНУЛИ У ЧАРІВНИЙ СВІТ РОМАНСУ
27 Січ 2022 10:21 | Новини Покрова
25 січня для Покрова традиційно проходить під знаком вічно молодого романсу. Вже не перший рік цього дня творча спільнота дарує містянам неперевершені музичні зустрічі, сповнені мелодики, лірики й романтики жанру, який протягом століть полонить душі слухачів.
Для покровчан вечір романсу – це довгоочікувана подія, бо кожного разу відкриває нові імена та нові взірці цього камерно-вокального жанру. Тож у затишній залі Школи мистецтв можна було побачити глядачів різного віку, адже романс не має меж, його мова близька та зрозуміла всім.
Про це говорила з великої сцени ведуча заходу, начальник відділу культури виконкому Тетяна Сударєва, розповідаючи про історію пристрасного, хвилюючого, чаруючого романсу. Екскурс його минулим та сьогоденням супроводжувався блискучими виступами творчих колективів міста. Залою лилася музика, яка заворожувала, романс розкривався у звуках бандури й фортепіано, скрипки та гітари. Він торкався душ своєю щирістю й відвертістю. Кожен виконавець пропускав його крізь серце.
Глядачі бурхливими оплесками зустрічали Володимира Бородіна, Анастасію Бойко-Костіну, Володимира Бойка, Олександра Грінера, вокальний народний ансамбль «Любавичі», Ларису Курочкіну, Тетяну Усенко, Олега Шевчука, Ірину Гончар, Вікторію Костіну, Тетяну Борщаговську, Анатолія Калашника, Анастасію Голодюк, Юлію Журавель, Галину Торукало, Алмаза Сафіна, ансамбль скрипалів «Глісандо», Марину Радченко, Наталію Девятко, Анатолія Шупту, Ярослава Зоріна.
Справжнім відкриттям вечора став виступ Катерини Кириченко, бібліотекаря Публічної бібліотеки Покрова, яка неперевершено виконала український романс.
Вечір огорнув містян ніжністю музики, подарував незабутню атмосферу та враження. Глядачі зазначали, що отримали справжню насолоду , відчували радість та гордість, що рідне місто багате на самобутні таланти.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250