Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ДЕНЬ ХРЕЩЕННЯ РУСІ-УКРАЇНИ — СПАДКОЄМНІСТЬ ТИСЯЧОЛІТНЬОЇ ІСТОРІЇ. У ПОКРОВІ ЗГАДУЮТЬ ЗНАЧУЩУ ПОДІЮ

ДЕНЬ ХРЕЩЕННЯ РУСІ-УКРАЇНИ — СПАДКОЄМНІСТЬ ТИСЯЧОЛІТНЬОЇ ІСТОРІЇ. У  ПОКРОВІ ЗГАДУЮТЬ ЗНАЧУЩУ ПОДІЮ
28 Лип 2021 10:05 | Новини Покрова

Щороку 28 серпня у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, відзначається православне свято — День Хрещення Київської Русі — України. Як державне свято цей день встановлено у 2008 році, воно символізує спадкоємність тисячолітньої історії України.
Ця епохальна подія сталася у 988 році, вона є символом соборності, єдності державного і духовного начал. З прийняттям християнства значно розширилися економічні та культурні зв’язки Київської Русі з багатьма європейськими країнами, передусім з Візантією, що позитивно позначилося на торгових і культурних відносинах. Це стало переломним моментом, який визначив подальший розвиток держави. В українській історії Володимира вважають одним із засновників української державності, а день хрещення Русі символізує соборність усіх українських земель навколо духовної столиці – Києва.
Про це сьогодні розповідають у закладах культури, клубних осередках та міському музеї, де історичній події присвятили експозицію та тематичні екскурсії. У закладі зібрані історичні документи та монографії, старовинні православні ікони, що ілюструють історичний розвиток іконопису. Окремо відвідувачам презентують експонати, періоду Київської Русі та Золотої Орди, передані музею краєзнавцем Аркадієм Маринцем. Розповідають про подію, котра є знаковою та значущою.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250