Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Територіальний центр ПОКРОВА розширює свої можливості

Територіальний центр ПОКРОВА розширює свої можливості
26 Лип 2021 15:29 | Новини Покрова

Соціальні функції, покладені на міський територіальний центр – важко переоцінити. Він є точкою опори для багатьох категорій громадян. Тому створення умов для надання терцентром якісних соціальних послуг є дуже важливим.
Оскільки під час карантину з підопічними денного відділення переважно підтримувався дистанційний зв’язок, цей період активно використовувався для осучаснення, розширення можливостей та зміцнення матеріально-технічної бази закладу.
Так, в соціальній установі облаштовано затишний осередок «Креатив» для арт-терапевтичних занять. Підопічні невеликими групами із задоволенням займаються зображувальною діяльністю, пісочною та бібліо- терапією. Акцент робиться на створенні умов для людей із особливими потребами.
Осучаснено творчу майстерню для душі, що стала осередком для членів клубу “Сучасні майстрині”.
У світлиці, яка першою отримала друге життя, нині проходять заняття клубу за інтересами, дні поезії, тут займаються пісенною терапією, оздоровчою хореографією. Нещодавно придбана портативна колонка BoomBox дозволяє більше активностей проводити на свіжому повітрі. На це спрямовані й соціальні проекти “Активне довголіття” та “Ходжу, можу, живу, радію”. За літнім розкладом проходять зустрічі клубу любителів скандинавської ходьби, фізичної реабілітації в групах здоров’я, заняття з іпотерапії і просто корисне, цікаве спілкування.
Радіють в установі й оновленим санітарним блокам, з новою сантехнікою, дверима, освітленням. Тепер окремо є санвузол для персоналу та підопічних, де є пральна машина і душова кабінка. За сигнальними карточками послуги надаються людям, які опинилися в складних життєвих обставинах, а також підопічним, котрі обслуговуються вдома і не мають відповідних зручностей.
Облаштовано робочу кімнату, придбано спецодяг та засоби пересування для соціальних працівників, встановлено нове обладнання, комп’ютерна та оргтехніка. Виділено кошти на техобслуговування та ремонт автомобілю, який використовується за заявою для надання соціально-медичних послуг та представництва інтересів підопічних.
– Велика вдячність міському голові Олександру Шаповалу, який підтримує та допомагає реалізувати соціальні ініціативи. Зміцнюється матеріально-технічна база і стає все більше і більше якісних соціальних послуг, які ми можемо запропонувати містянам, – говорить директор територіального центру Наталія Даниленко.
Нині підопічні терцентру активно готуються до відзначення 30- річчя Незалежності України та продовжують жити цікавим, насиченим життям. Бо є місце де вони відчувають себе потрібними і молодими душею. Бо є люди, з якими, незважаючи на обставини, осінь життя буде теплою і затишною.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250