Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

СПОРТСМЕНИ ПОКРОВА. ПРОФЕСІЯ — ВИХОВУВАТИ ТАЛАНТИ

СПОРТСМЕНИ ПОКРОВА. ПРОФЕСІЯ — ВИХОВУВАТИ ТАЛАНТИ
19 Лип 2021 10:35 | Новини Покрова

19 липня Україна відзначає нове професійне свято – День тренера. Дата обрана невипадково, в цей день рівно 25 років тому Україна вперше взяла участь в Олімпійських іграх як незалежна держава.
До найзірковіших перемог спортсмени йдуть разом зі своїми наставниками, які часом залишаються за кадром. Перші з них це викладачі дитячих спортивних шкіл.
У Покрові це 25 професійних тренерів Дитячо-юнацької спортивної школи ім. Д. Дідіка та Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи “Манганіт”. Вони вчать дітей не лише досягати результатів у конкретних видах спорту, а знаходити мотивацію й вірити в себе, дружити і конкурувати, вміти програвати та бути в чомусь кращими за інших. Все це дуже важливо для виховання сучасних дітей.
Тому місто продовжує системно працювати над тим, аби розвивати дитячий спорт, підтримувати вихованців та тренерський склад.
Збереження дитячо-юнацьких спортивних шкіл – один з головних кроків популяризації спорту серед дітей.
За останні роки зросли витрати з міського бюджету на фізкультуру і спорт. Міська влада фінансово підтримує КДЮСШ «Манганіт».
Сьогодні у двох спортивних школах Покрова займаються понад тисячу учнів. Тут продовжують розвиватися напрямки, які в багатьох містах можна зустріти лише в приватних школах.
У ДЮСШ ім. Д. Дідіка 18 тренерів допомагають дітям знайти себе в таких видах спорту як волейбол, дзюдо, спортивна гімнастика, карате, спортивна акробатика, таїландський бокс, футбол.
Лише в цьому навчальному році в школі підготували 153 розрядника, серед яких 2 майстри спорту та 13 кандидатів в майстри спорту.
Покровчани взяли участь у 68 змаганнях, із них 22 – всеукраїнського, 8 – міжнародного рівнів.
Незважаючи на перерви у тренуваннях через пандемію, вихованці школи привезли до Покрова 522 призових місця, майже половина з яких – нагороди вищого ґатунку.
Плаванням, стрибками у воду та легкою атлетикою займаються з дітьми у Комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі “Манганіт”. Цьогоріч вихованці школи взяли участь у чемпіонатах області та України, відкритих обласних змаганнях та багатьох інших спортивно – оздоровчих масових заходах.
Підтримують, надихають, мотивують вихованців 8 тренерів – людей, чия професія покликана душею. Бо спорт – це не лише про здорове тіло, а й про дух. Він є запорукою розвитку здорового суспільства, і як наслідок – успішного міста і сильної держави.
Бажаємо спортивним тренерам Покрова здійснення усіх мрій, високих результатів, призових місць, вдячних учнів з великим бажанням працювати і досягати результатів!

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250