Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Вишиванка у серці. У Покрові відзначили День вишиванки

Вишиванка у серці. У Покрові відзначили День вишиванки
20 Тра 2021 15:53 | Новини Покрова

Сьогодні покровчани разом з усією Україною вп’ятнадцяте відзначають Всесвітній день вишиванки. Ця традиція виникла у 2006 році у Чернівцях і швидко поширилася скрізь, де живуть українці. Містяни не лише одягали вишиванки, а й дарували оздоблені національними візерунками вироби. Рушники та предмети домашнього родинного текстилю передала сьогодні міському музею Людмила Журавель.
З кожним роком все більше і більше людей демонструють свою прихильність до українського традиційного одягу. Не випадково відзначаємо це свято у будній день, бо вишиванка є органічною складовою життя та культури нашого народу. Бо вишиванка – не просто візерунок чи принт в одязі – це історія, яка писалася сотні років, оберіг, радість та горе багатьох поколінь, настрій, стан душі, надія та віра у щасливе майбутнє для всієї України. Це невід’ємна частина нашої культури та світогляду.
Сьогодні чимало покровчан одягли на роботу національний одяг. У барвистих вишиванках діти прийшли до садочків та шкіл. І хоч карантин обмежує масштабність заходів, покровчани активно приєдналися до всеукраїнського флешмобу до дня вишиванки. Свої фото у соціальних мережах виставляють цілі колективи та родини. ДЮСШ ім..Д.Дідіка організувала виставку вишиванкових робіт своєї колеги, майстрині Наталії Гринько. Віртуальний флешмоб не обмежує учасників ні в творчості, ні в форматі. Можна публікувати фото, відео, розповіді, малюнки, пісні, танці, присвячені вишиванці – берегині українського народу.
Приєднуйтеся!

Прес- служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250