Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Від перемог до перемог. Літературні та творчі здобутки юних покровчан

Від перемог до перемог. Літературні та творчі здобутки юних покровчан
3 Бер 2021 12:14 | Новини Покрова

Минулий рік змінив усталені традиції шкільного життя, дав новий освітній досвід, але не обмежив можливість учнів проявити себе як творчу особистість.
Результати участі юних покровчан у конкурсах та фестивалях 2020 року досі надходять до міста, надихаючи переможців до нових звершень.
Традиційно вагомі досягнення мають школярі нашого міста в обласному конкурсі юних літераторів, художників, композиторів «Собори наших душ». Цьогоріч він був присвячений 75-річниці Перемоги над нацизмом в Європі та завершенню Другої світової війни. Попередньо перший етап конкурсу проходив у місті. В різних номінаціях міського конкурсу, як кращих, було відзначено понад 30 учнів.
Маємо перемоги і в обласному етапі. ІІ місце у номінації «Поезія» завоювала п’ятикласниця НВО Олександра Єременко. Учениця 6 класу НВК №2 Мар’яна Неділько здобула ІІІ місце у номінації «Проза». Тепер уже випускниця СЗШ №9 Ксенія Бугайова має грамоту за активну участь у конкурсі літераторів. Дівчата отримали в подарунок словники, а педагоги, які їх підготували: Ю.В. Градусова (НВО), Л.О. Коваленко (НВК №2) – грамоти Департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.
Підведено підсумки і нагороджено призерів обласного етапу Всеукраїнської виставки – конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій свій край». Серед переможців – покровчани. У номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво» за роботу «Лялька – мотанка» переможницею стала вихованка гуртка НВК №2 Софія Козленко. Грамотою Департаменту освіти нагороджено її наставника, керівника гуртка – І.Б. Ключенко.
У цій номінації за роботу «Серветка» перемога дісталася вихованці гуртка «Умілі руки», нині вже випускниці загальноосвітнього ліцею – Олександрі Петрюк . Відзнаку отримала і її наставниця Т.В. Череп.

У минулому році школярі Покрова успішно взяли участь і в фолькльорно – етнографічній експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю» у номінації «Краща пошукова группа». Пошукова группа СЗШ №9, до якої увійшли учні 7 – 10 класів, посіли ІІІ місце у фолькльорно-етнографічній експедиції та отримали павербанк. За популяризацію національно-культурної спадщини Дніпропетровщини та залучення уччнівської молоді грамотою нагороджено заступника директора з виховної роботи школи – Ю.М. Матущенко.
Вітаємо усіх переможців престижних конкурсів, бажаємо у 2021 році не зупинятися на досягнутому, рухатися до нових перемог!
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250