Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

МІСЬКИЙ МУЗЕЙ ПОКРОВА УСПІШНО ПРОДОВЖУЄ ВІДЕОРУБРИКУ “ІСТОРІЯ ОДНОГО ЕКСПОНАТУ”

МІСЬКИЙ МУЗЕЙ ПОКРОВА УСПІШНО ПРОДОВЖУЄ ВІДЕОРУБРИКУ “ІСТОРІЯ ОДНОГО ЕКСПОНАТУ”
11 Лют 2021 12:27 | Новини Покрова

Міський краєзнавчий музей ім. Миколи Андрійовича Занудька цього року започаткував нову рубрику “Історія одного експонату”. У цікавому форматі в ній розповідають про справжні раритети з фондів музею. Про сферу їх використання та цікаві факти, які були з ними пов’язані. На сьогодні вже підготовлено три відеосюжети. Як вже зазначалося раніше, у цьому процесі із задоволенням беруть участь активісти музейної справи, яким належали експонати.
Так, наш земляк Анатолій Калашнік поділився розповіддю про такий старовинний інструмент як рубанок. Ці предмети належали його батькам і мають довгу історію. Анатолій Іванович розповів як за допомогою рубанків його дідусь виготовляв для оселі меблі та інші дерев’яні речі, які несли комфорт та красу. Зазначив, що вирішив передати їх до музею, аби люди знали про простий, але необхідний інструмент, який використовувався для обробки деревина ще у 20-30 роки минулого століття.
https://fb.watch/3zF3T4D28E/
А ось жителька міста Алла Стадніченко відкрила сучасним господиням цілий пласт з історії прання, розповівши про такі цікаві предмети побуту як рубель і качалка. Саме вони заміняли нашим прабабусям пральну машину і праску. Алла Петрівна показала як проходив процес прання та прасування, зазначивши, що замість порошку тоді використовували звичайну золу з печі. До речі, вона на власні очі бачила як це відбувалося у важкі післявоєнні роки.
https://fb.watch/3zF0Ib0u8C/
У музейників багато ідей, тож на нас очікують нові сюжети, які будуть дуже цікавими для усіх покровчан.
Нагадаймо, що ознайомитися з відеороботами музею ім. М.А.Занудька можна на офіційному сайті, ютуб-каналі та сторінці у фейсбук закладу.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250