Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У Покрові відбулося засідання координаційної ради по запобіганню насильства в сім’ї

У Покрові відбулося засідання координаційної ради по запобіганню насильства в сім’ї
12 Лют 2021 09:00 | Новини Покрова

10 лютого пройшло перше у 2021 році засідання координаційної ради при виконавчому комітеті з питань сімейної та гендерної політики, попередження насильства у сім’ї, торгівлі людьми. Серед учасників зустрічі були представники управління освіти, правоохоронних органів, медичних закладів, управління праці та соціального захисту населення, старостинського округу.
Основна увага була приділена підбиттю підсумків та аналізу роботи в цьому напрямку на території Покрова і старостинського округу за 2020.
Як зазначалося, за цей період до управління праці та соціального захисту населення надійшло 129 заяв та повідомлень про вчинення домашнього насильства у 101 родині. Мобільними бригадами психологічної допомоги організовано виїзд до 46 осіб, які постраждали від насилля.
За словами заступника міського голови Наталії Бондаренко, робота з протидії домашньому насиллю є європейською практикою і наша держава поступово наближається до відповідних світових стандартів. Українське законодавство сьогодні розуміє під цим поняттям будь-які дії, які призводять до приниження гідності людини. У тому числі розділяє фізичне, психологічне, економічне та інші види насильства. Також розширилося коло відповідальності за його вчинення. Особливо наголошувалося на тому, що робота у сфері профілактики домашнього та гендерного насильства вимагає чіткої координації усіх служб та організацій, причетних до цього процесу.
Обговоривши всі питання, учасники зустрічі попередньо затвердили план роботи за даним напрямком на 2021 рік.
Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250