Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

КОМП’ЮТЕНИЙ КЛАС НВО ПОКРОВА ОНОВЛЕНО СУЧАСНИМИ МОНОБЛОКАМИ

КОМП’ЮТЕНИЙ КЛАС НВО ПОКРОВА ОНОВЛЕНО СУЧАСНИМИ МОНОБЛОКАМИ
13 Лис 2020 14:00 | Новини Покрова

Не просто сам факт наявності комп’ютерів, а якісне інформаційне середовище. Це те, чого потребує сучасна школа і що системно впроваджується в освітній сфері Покрові.
Влітку моноблоками укомплектовано комп’ютерні класи загальноосвітнього ліцею та Шолоховської школи, раніше придбано 45 ноутбуків для учнів НВК №2, оновлено комп’ютерну базу СЗШ №4. Комплекти сучасної техніки установлено для дітей з особливими освітніми потребами у СЗШ №6 та №9, інтерактивну панель у шостій школі. Усі заклади підключені до високошвидкісної мережі інтернет, оновлюється оргтехніка, встановлюється інтерактивне та медіаобладнання.
11 сучасних комп’ютерів-моноблоків за кошти міського бюджету придбано для Навчально-виховного об’єднання. Вчора їх отримали і підключили, а сьогодні вже протестували на уроках інформатики. Учні та викладач у захваті від переваг та нових можливостей, які відкриває сучасна комп’ютерна техніка.
За словами вчителя інформатики Людмили Охоти, сучасний вид комп’ютерів, якими є моноблоки, зможе значно оптимізувати процес викладання, підвищити мотивацію учнів та ефективність навчання. На противагу старих, нові комп’ютери усі підключаються до локальної мережі, що дозволяє вчителю мати ефективну взаємодію, як при групових формах роботи, так й індивідуальних. Моноблоки мають гарні технічні характеристики, хорошу відеокарту, достатню пам’ять, оперативну систему Windows 10, можливість використовувати великий спектр програм, проводити тестування, онлайн – конференції.
Для нас це надзвичайно цінне придбання. Адже наша школа є учасником обласного експерименту щодо впровадження вітчизняної моделі медіа-освіти в навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів, – говорить директор НВО Лариса Мякотіна. – З третього класу наші діти навчаються медіа грамотності. І ми вдячні, міському голові Олександру Шаповалу за розуміння потреб сучасної школи і зокрема за технічне переоснащення нашого закладу.
Лариса Станіславівна розповідає, що оновлення комп’ютерної бази закладу розпочалося у 2017 році, це дозволило забезпечити комп’ютером кожен клас і кабінети фахівців. Не раз надходили телевізори, минулому році отримали ноутбуки, а нині оновлено комп’ютерний клас. Це нові можливості, що є гарантом якості навчання в умовах впровадження нових стандартів у шкільну систему освіти.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250