Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПИШЕМО РАЗОМ. ПОКРОВЧАНИ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ЮВІЛЕЙНОГО РАДІОДИКТАНТУ ЄДНОСТІ

ПИШЕМО РАЗОМ. ПОКРОВЧАНИ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ЮВІЛЕЙНОГО РАДІОДИКТАНТУ ЄДНОСТІ
9 Лис 2020 15:42 | Новини Покрова

Щороку 9 листопада у День вшанування пам’яті Нестора Літописця ми відзначаємо День української писемності та мови. Двадцять років поспіль у цей день відбувається всеукраїнська подія – радіодиктант національної єдності. Разом з усією Україною ХХ ювілейний радіодиктант сьогодні писали і покровчани. Традиційно до загальнонаціонального флешмобу приєдналися старшокласники та педагоги закладів загальної середньої освіти міста.
Цього разу диктант називався «Виклики книжкової ери». Його автором є письменник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Іван Малкович, читала текст відома українська акторка Римма Зюбіна.
У диктанті висвітлювалася актуальна для ХХІ століття тема витіснення електронними носіями «живої» друкованої книги. Йшлося про те, що коли Джоан Роулінг написала «Гаррі Поттера», і її серія романів розійшлася 100-мільйонними паперовими накладами, стало більш-менш зрозуміло, що електронні носії, принаймні поки що, не створюють кардинальної загрози паперовим книжкам. Проте з’явилися вони не випадково, а щоб ми в майбутньому змогли забрати улюблені книжки з собою на далекі планети. Але, зрештою, головне – читати, і не так важливо, з яких носіїв.
Текст був багатим на пунктуаційні та орфографічні правила, треба було пам’ятати і про останні нововведення до правопису.
Охочі свої роботи зможуть перевірити самостійно 11 листопада, коли текст оприлюднять на сайті «Українського радіо».
Надіслати для перевірки до редакції можна звичайним чи електронним листом, але зробити це треба не пізніше 10 листопада.
Тексти, написані без помилок, будуть відзначені подарунками.
Проте організатори наголошують, що радіодиктант не має на меті перевірки грамотності конкретної особи, а задуманий як своєрідний флешмоб – акція єднання навколо рідної мови, участь у якій може взяти кожен охочий українець, не залежно від віку і місця проживання.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250