Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ОБИРАЄМО ВЕЛОСПОРТ. У ПОКРОВІ ПРОЙШЛИ ПЕРШІ АМАТОРСЬКІ ЗМАГАННЯ «ЧОТИРИ СТЕЖКИ»

ОБИРАЄМО ВЕЛОСПОРТ. У ПОКРОВІ ПРОЙШЛИ ПЕРШІ АМАТОРСЬКІ ЗМАГАННЯ «ЧОТИРИ СТЕЖКИ»
20 Жов 2020 09:37 | Новини Покрова

Цієї неділі наше місто стало центром активного велодозвілля. Зустрічало людей, котрі не уявляють свого життя без велосипеда, свіжого повітря, драйву подорожі та нових відкриттів. Вперше у Покрові під патронатом міського голови Олександра Шаповала пройшли змагання категорії крос-кантрі.
Ініціатором велоперегонів виступила молодіжна рада міста, до якої входить знаний не лише у Покрові велоспортсмен, активіст та ідейний натхненник спільноти VELOPOKROV Володимир Іванов. З такою ідею разом з відділом молоді та спорту виконкому ентузіасти прийшли до Олександра Шаповала, який одразу підтримав починання. І закипіла спільна робота.
Підготовка до проведення «Чотирьох стежок» тривала більше місяця. Продумувалася кожна деталь, яка б не стала на заваді велоперегонів. Готувалася траса. Тримався постійний зв’язок з майбутніми учасниками. Звістка про те, що у Покрові планується крос-кантрі швидко облетіла велоспільноти не лише сусідніх міст, а й областей. Бажання долучитися до перегонів виявили десятки велоспортсменів, але через карантин число учасників було обмежено.
Вчора, 18 жовтня, «Чотири стежки» чекали на своїх підкорювачів. Разом з покровчанами на старт виїжджали велоспортсмени з Нікополя, Запоріжжя, Кам’янського, Кременчука, Кривого Рогу, Дніпра, Вознесенська. Вони змагалися у категорії: «Діти», «Початківці», «Експерти». Наймолодшому з учасників не було і десяти, найстаршому – за шістдесят. Їх поєднували спільні емоції та жага до перемоги, перш за все, над собою. Цьому сприяли прекрасна погода, мальовнича природа і, звичайно ж, підтримка вболівальників. На трасі велася справжня боротьба, разом з тим, кожен відчував дружнє плече та загальний командний дух. Чотири стежки простяглися віражами і перешкодами, а завершувалися на фініші вітаннями.
Для декого з учасників це було перемогою, адже вперше брали участь у змаганнях подібного рівня. За словами членів молодіжної ради та спеціалістів відділу молоді та спорту виконкому, начальника, Владислава Тикви, це було головною метою – популяризувати велоспорт і здоровий спосіб життя. Незалежно від результатів, всі велоспортсмени довели, що можуть іти до мети. Але все ж, змагання є змагання і на п’єдестал ставали ті, хто показав найкращий час. Під гучну підтримку всіх учасників, переможці отримували заслужені винагороди та подарунки від міського голови Олександра Шаповала.
-Сьогодні Покров показав дуже високий рівень змагань, що ми можемо організовувати масштабні перегони. Спасибі міському голові, який відгукнувся на нашу ідею і за підтримки якого ці змагання стали можливими. Спасибі всім, хто допомагав розчищати трасу, варити куліш, займався організаційними роботами. Для кожного з нас велоспорт – це життя, ми дітям показали приклад підтримки, цікавого насиченого дозвілля, – запевняв Володимир Іванов.
Ділилися емоціями і учасники.
Юлія Ломаченко, Кривий Ріг:
-Організація змагань та траса – просто бездоганні. По-справжньому тепла та товариська атмосфера, все склалося у єдину позитивну картинку. Дуже важливо, що перегони проходять без первинного внеску учасників, це дозволило багатьом взяти в них участь.
Світлана Мельникова, Нікополь:
-Хочеться відзначити дуже чітку організацію, відмінну трасу, на якій почувалися впевнено. Тут завжди збираються однодумці, об’єднані спільним захопленням, тож були серед друзів.
Антон і Тетяна Смірнови, Покров:
-Ми учасники такого проекту, як «Ранок молоді починається з йоги», не змогли пропустити і цю подію. Прекрасна організація, маса емоцій і вражень.
Богдан Зачепа, Кременчук:
– Дуже гарна траса, вона універсальна як для початківців, так і для експертів, що нарощували швидкість. Спасибі організаторам , зробили все, аби учасникам було комфортно, не очікував побачити такий рівень, зважаючи, що це перші змагання. Був вражений і вашим містом, дуже затишним, гарним та сучасним. Везу додому яскраві враження і обов’язково приїду до вас знов.
Не менш яскравим було і завершення велоперегонів, зі справжнім козацьким кулішем, гарячим чаєм, спілкуванням, спільним фото на пам’ять та планами щодо майбутньої зустрічі.

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250