Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

ПОКРОВ ВШАНУВАВ 76 РІЧНИЦЮ ЗВІЛЬНЕННЯ УКРАЇНИ ВІД НАЦИСТІВ

ПОКРОВ ВШАНУВАВ 76 РІЧНИЦЮ ЗВІЛЬНЕННЯ УКРАЇНИ ВІД НАЦИСТІВ
29 Жов 2020 07:56 | Новини Нікополя

Вже зранку покровчани несли квіти до меморіальних комплексів та братських захоронень міста й Шолоховського старостинського округу, віддаючи данину поваги тим, хто наближав такий вистражданий день звільнення.
Численні містяни, представники влади, підприємств та організацій вшановували пам’ять солдат Другої світової, партизан і підпільників, тих, хто наближав перемогу у тилу і кого торкнулася страшна доля остарбайтера, в’язня фашистських катівень.
Звільнення України тривало с січня 1943 року по жовтень 1944-го. Було проведено 15 наступальних операцій, 11 стратегічних та чотири фронтових. В історію великої війни увійшла і Нікопольсько-Криворізька операція зі звільнення нашого міста. Меморіальні комплекси нагадують про скорботну сторінку окупації, якою ціною виборювалася Перемога.
Роки окупації забрали життя понад восьми тисяч наших земляків, сотні було вигнано до Німеччини. До цього часу війна нагадує про себе, 2020-го у Покрові було вшановано 77 неувічнених солдат, імена яких вибито на місці невідомого солдатського поховання, де встановлено пам’ятну стелу.
Сьогодні про це розповідав міський народний історико-краєзнавчий музей, де зібрані архівні матеріали та свідчення очевидців. Тематичні онлайн-заходи підготували заклади культури й освіти. Покров – пам’ятає…

Прес-служба міського голови.

Оставить комментарий

avatar
250