Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Метрологія оновлюється та розвивається

Джерело: ЗАЕС

Метрологія оновлюється та розвивається
29 Жов 2020 08:42 | Новини Нікополя

На Запорізькій АЕС метрологічне забезпечення всіх засобів вимірювальної техніки та вимірювальних інформаційних систем виконує служба головного метролога, робота якої спрямована на підтримку єдності вимірювань на станції.
Служба нещодавно отримала нове обладнання для відомчої повірки та калібрування засобів вимірювальної техніки. Замінено застарілі манометри на сучасні еталони – з цифровим виходом, які можна підключати до персонального комп’ютера і створювати автоматизовані або напівавтоматизовані робочі місця з повірки або калібрування. Також служба отримала автоматизований стенд для повірки датчиків тиску, виготовлений на замовлення в «Атомприладі».
Група температурних, теплофізичних та фізико-хімічних вимірювань отримала камеру вологості, за її допомогою метрологи зможуть виконувати повірку та калібрування засобів вимірювальної техніки відносної вологості повітря.
Сучасні калібратори побудовані на іншій елементній базі. Найчастіше це вже мікропроцесорна техніка, ергономічна, більш точна. За високоточним обладнанням стоїть програмне забезпечення, яке необхідно освоїти – це вимагає певної кваліфікації персоналу. Також необхідно проводити технічне обслуговування та ремонт – для цього в службі вже давно готують власний ремонтний персонал, щоб не залучати сторонні організації.

Оставить комментарий

avatar
250