Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Нікопольські діти виготовляли журавликів миру

Нікопольські діти виготовляли журавликів миру
25 Жов 2019 09:03 | Новини Нікополя

Мало хто не чув зворушливу історію японської дівчинки Садако Сасакі, яка постраждала від бомбардування міста Хіросіма, і, захворівши на лейкемію у 12-річному віці, боролася за право жити, складаючи тисячу паперових журавликів. Її мрії на одужання так і не судилося справдитися, та вона стала символом віри у мирне майбутнє та уособленням надії всіх дітей на щасливе життя.

Саме тому напередодні Дня її пам’яті учасники клубу «Фантазія+Творчість», який збирає творчо налаштованих дітей в Нікопольській Центральній дитячій бібліотеці, прослухали найголовнішу японську легенду, пов’язану з образом журавлика, дізналися, що в країнах Сходу його вважають символом щастя, дружби та любові. Люди вірять, що коли зробити тисячу фігурок цієї пташки, а потім подарувати їх своїм друзям, то обов’язково здійсниться найзаповітніша мрія.

Переглянувши відео, діти надихнулися цією історією і виготовили в техніці модульне орігамі різнокольорових журавликів, поклавши на них свої найпотаємніші бажання. Дуже знаково, що серед них був і такий необхідний для всіх нас МИР!

Оставить комментарий

avatar
250