Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Дніпропетровський рибоохоронний патруль запрошує всіх небайдужих долучатися до зариблення водойм області

Дніпропетровський рибоохоронний патруль запрошує всіх небайдужих долучатися до зариблення водойм області
25 Жов 2019 09:34 | Новини Нікополя

На водоймах Дніпропетровщини триває зариблення, основна мета якого полягає у збільшенні видового різноманіття біоресурсів водних об’єктів області. Риби-меліоратори допомагають контролювати заростання водойм, розвиток небажаних організмів, а також боротися з цвітінням води. Зазвичай такі роботи проводять восени, адже осінній мальок найкраще пристосовується до природних умов.

Сьогодні зариблення – це стратегічно важливий напрямок для економіки, який дасть змогу створити сприятливі умови для нарощування виробництва конкурентоспроможної продукції з прісноводної риби з метою гарантування продовольчої безпеки області та задоволення потреб населення у рибній продукції за цінами, доступними для населення з різним рівнем доходів.

Наразі водойми області поповнюються рибними запасами в основному за державний кошт, а також за рахунок користувачів водних біоресурсів. Тому Управління Держрибагентства у Дніпропетровській області звертається до обласної влади, керівників територіальних громад, голів сільських та селищних рад, громадських організацій, приватних підприємств та звичайних громадян звернути увагу на дане питання та сприяти у створенні умов по зарибленню водних об’єктів рідного краю.

Усі бажаючі контролюватимуть зариблення від зважування малька перед транспортуванням, до контролю чисельності та життєздатності під час випуску у воду. Для цього можна звернутись до Дніпропетровського рибоохоронного патруля за номером (056) 767-08-91, або на телефон «гарячої лінії» (096) 400-02-50.

Оставить комментарий

avatar
250