Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У нікопольських робототехніків нові досягнення

У нікопольських робототехніків нові досягнення
22 Бер 2019 10:35 | Новини Нікополя

В Нікополі, на базі загальноосвітньої школи № 4, працює клас робототехніки. Нещодавно його вихованці взяли участь в обласному конкурсі «Модель майбутнього», в якому взяли участь близько 20 школярів. Нікопольські вихованці гуртка робототехніки презентували дуже цікаві наробки. Їх моделі не тільки рухались, а й були екологічними.

Андрій Попов зробив модель машини, яка заряджається від сонячної батареї, а Євген Оскаленко сконструював автомобіль, який прибирає сніг без втручання людини. Електродвигун машини Євгена заряджається від вітрогенератора. На автівках встановлені ультразвукові датчики, тому вони не потребують водія. Якщо ці автомобілі зустрічають на шляху перешкоду, то розгортаються і їдуть в іншу сторону, тим самим уникаючи аварій.

Тож як оцінили винаходи наших робототехніків члени журі?

– Незважаючи на те, що хлопці створили дуже цікаві моделі, журі чомусь вирішило, що вони не гідні ніяких місць, – розповідає заступник директора ЗОШ № 4 з виховної роботи, керівник гуртка робототехніки Оксана Скрипник. –  Практично їх дискваліфікували, мотивувавши тим, що наші робототехніки створили свої моделі з конструктора LEGO. Члени журі віддали перевагу моделі, яка була зроблена з картону і не рухалась.

Оставить комментарий

avatar
250