Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Перша леді взяла участь у відкритті представництва Українського інституту в Парижі

Перша леді взяла участь у відкритті представництва Українського інституту в Парижі
10 Лис 2023 20:10 | Новини України

У межах візиту до Франції перша леді України Олена Зеленська взяла участь у відкритті представництва Українського інституту в Парижі.

У березні 2022 року з ініціативи представниці Українського інституту у Франції Ольги Сагайдак група волонтерів започаткувала культурний проєкт Printemps Ukrainien («Українська весна»), який мав на меті познайомити французьку аудиторію з українською культурою у відповідь на початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Результатом стали 96 культурних заходів, які зібрали понад 40 тис. відвідувачів. У 2023 році проєкт було трансформовано у постійну установу – представництво Українського інституту у Франції, відкриття якого відбулося 9 листопада. Це друге постійне представництво Українського інституту в ЄС після представництва у Берліні (Німеччина).

Команда Українського інституту працюватиме у La Gaîté Lyrique (культурний майданчик Парижа) за підтримки Open Society Foundation, Міністерства культури та Міністерства закордонних і європейських справ Франції, Французького інституту, мерії Парижа, Міністерства закордонних справ України та Посольства України у Франції.

Оставить комментарий

avatar
250