Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська: Українським дітям випало надто багато випробувань через російське вторгнення, мусимо їх захистити

Олена Зеленська: Українським дітям випало надто багато випробувань через російське вторгнення, мусимо їх захистити
10 Лис 2023 06:10 | Новини України

Під час візиту до Франції перша леді України Олена Зеленська разом із першою леді Французької Республіки Бріжит Макрон і міністром освіти країни Габріелем Атталем відвідали початкову школу Арбалет – французький державний навчальний заклад, розташований у центральній частині Парижа, в історичному 5-му районі міста.

Нині початкову освіту в цій школі здобувають 268 дітей, зокрема двоє учнів з України. Загалом станом на листопад поточного року в середніх освітніх закладах Франції навчається 17 тис. 89 українських дітей.

У квітні 2022 року за сприяння Посольства України у Франції Академія Парижа відкрила у школі Арбалет курси української мови для тимчасово переміщених дітей з України. Навчання на курсах безкоштовне й доступне як для українців, так і для дітей інших національностей, які навчаються в паризьких школах за французькою системою освіти. Нині курси в цьому закладі відвідують 56 дітей. Вивчення мови також відбувається у двох інших школах Парижа – у 12-му та 19-му районах. Загальна кількість дітей, які відвідують курси в трьох школах, – 170.

Оставить комментарий

avatar
250