Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Перша леді та представники Українського інституту відвідали університет Сорбонна: підписано меморандум про співпрацю та передано книги до бібліотеки

Перша леді та представники Українського інституту відвідали університет Сорбонна: підписано меморандум про співпрацю та передано книги до бібліотеки
10 Лис 2023 02:10 | Новини України

Перша леді України Олена Зеленська та генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко відвідали Сорбонну – один із найстаріших університетів світу. Український інститут підписав з університетом меморандум про співпрацю – тепер там знову розвиватимуться українознавчі програми.

Олена Зеленська наголосила, що з 2012 року в Сорбонні не було українських студій, водночас тут діють магістерські програми з вивчення російської культури. Після зустрічі з президенткою університету Наталі Драш-Темам перша леді висловила сподівання, що курс україністики з’явиться.

«Було б справедливо, якби у світі вивчалася культура тих народів, які довгі століття перебували під впливом російської, а потім радянської імперій. Цих народів дуже багато. Сподіваюся, колись так само вивчатимуть кримськотатарський народ – один із поневолених Росією, а тепер вигнаний нею з Криму. Досі в Сорбонні не було україністики. Але сьогодні ми зробили крок до відновлення – університет Сорбонна підписав меморандум про співпрацю з Українським інститутом. Сподіваємося, згодом тут з’являться українські й кримськотатарські студії, програми стажувань та обмінів, присвячені Україні. З’являться фахівці, які знатимуть і розумітимуть Україну, її історію та культуру», – наголосила перша леді.

Оставить комментарий

avatar
250