Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

У межах плану Президента Bring Kids Back UA в Національній філармонії відбулася урочиста прем’єра дитячої антивоєнної опери

У межах плану Президента Bring Kids Back UA в Національній філармонії відбулася урочиста прем’єра дитячої антивоєнної опери
3 Лис 2023 02:10 | Новини України

У межах плану Президента України Володимира Зеленського Bring Kids Back UA під патронатом радниці – уповноваженої Глави держави з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’ї Герасимчук на сцені Національної філармонії України відбулася урочиста прем’єра дитячої антивоєнної опери «Брундібар. Голоси дітей» Ганса Краси.

Це історія про дітей, у яких вкрали дитинство. Твір чеського композитора Ганса Краси, відомий як символ боротьби з нацизмом, уперше був виконаний ще в 1943 році в концтаборі в Чехії. Головна його тема – діти, які стали жертвами війни.

Легендарна опера зазвучала голосами юних українців, які жили в російській окупації, виїхали з України, втікаючи від розв’язаної Росією війни, та чиї батьки служать на фронті. Усі цитати дітей російсько-української війни були представлені на виставці від фонду «Голоси дітей», яка відбулася в день прем’єри.

Оперу в концертній версії на сцені Національної філармонії виконували: дитячий хор Київського державного музичного ліцею імені Миколи Лисенка, оркестр Академії мистецтв Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Диригент-постановник – Антоній Кедровський, режисер-постановник, продюсер – Максим Добролюбов, сценографія – Олександр Білозуб, стиліст проєкту – Лана Тесленко, переклад українською – Олександр Співаковський.

Оставить комментарий

avatar
250