Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська взяла участь у саміті «Інвестуй у жінок»

Олена Зеленська взяла участь у саміті «Інвестуй у жінок»
27 Жов 2023 21:10 | Новини України

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у саміті високого рівня «Інвестуй у жінок», що відбувся в межах відкритих дебатів Ради Безпеки ООН на тему «Жінки, мир, безпека» 25–26 жовтня у штаб-квартирі Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку (США).

Жіночий фонд ООН з питань миру та гуманітарної допомоги (WPHF) запросив дружину Президента України як ключову спікерку саміту.

З моменту заснування у 2016 році Жіночий фонд ООН підтримує жіночі організації, активісток і правозахисниць для збільшення інвестицій у жінок – лідерок громадянського суспільства, зокрема в Україні.

У фонді зазначають: «У той час, як їхня мужність рухає й надихає весь світ, місцеві жінки-лідерки в Україні як ніколи раніше потребують політичної підтримки та фінансових ресурсів, на які заслуговують».

Олена Зеленська долучилася до заходу онлайн. Вона подякувала організаторам за важливу тему та підтримку українських жінок в умовах російського нападу.

«Коли йдеться про жінок, які працюють у надкризових умовах, про жінок, які попри небезпеку без вагань беруть на себе лідерство, про жінок, які вмить втрачають усе через війну і починають заново, Україні й українкам є про що сказати. Кожен другий малий бізнес в Україні – це жінки. Причому, я б сказала, це видатні жінки: 67% мають вищу освіту, кожна п’ята – навіть дві. Саме такі жінки за останні півтора року втратили й далі втрачають усе – не лише помешкання, а й бізнеси, робочі місця. Добре, якщо залишаються живими. 95% наших жінок-підприємниць відчули вплив війни – якщо не втратили те, що мали, то втратили багато можливостей. Вони відкинуті назад у розвитку», – розповіла перша леді.

Оставить комментарий

avatar
250