Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Наше завдання незмінне – цього року бути готовими відкрити переговори щодо членства України в ЄС – звернення Президента Володимира Зеленського

Наше завдання незмінне – цього року бути готовими відкрити переговори щодо членства України в ЄС – звернення Президента Володимира Зеленського
18 Жов 2023 03:05 | Новини України

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Звіт за цей день. Насичений день.

Ставка. Ключові воєнні та зовнішньополітичні питання. Нарада з керівником ГУР. Тривала. Щодо ключових ризиків. Відповідаємо на кожен ризик, на кожну загрозу. Потужно відповідаємо.

Міністр фінансів Марченко поінформував про зустрічі та перемовини з керівниками міжнародних фінансових інституцій. Нещодавно відбулися щорічні збори МВФ та Світового банку. Важлива увага до України. І важливий висновок, який є в багатьох партнерів, у різних лідерів та інституцій: глобальна стабільність, глобальна безпека, розвиток світової економіки прямо повʼязані з тим, що російська агресія проти України повинна завершитися, завершитися справедливо – відновленням міжнародного порядку, повною силою міжнародного права.

Сьогодні є необхідне рішення Верховної Ради України – необхідне для початку переговорів із Євросоюзом. Закон про політично значущих осіб – politically exposed persons – ухвалено. Очікую текст закону на підпис. Завдання наше незмінне – цього року бути готовими відкрити переговори щодо членства України в ЄС. Українську частину роботи для цього виконуємо і виконаємо. Політичне рішення про початок перемовин очікуємо від лідерів країн Євросоюзу.

Оставить комментарий

avatar
250