Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Заступник керівника Офісу Президента розповів про умови відновлення української економіки

Заступник керівника Офісу Президента розповів про умови відновлення української економіки
13 Жов 2023 18:05 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма, виступаючи на Київському міжнародному економічному форумі, розповів про умови надходження інвестицій для відновлення країни.

Перша ключова вимога – мінімізація воєнних ризиків.

«Безумовно, найкращим військовим страхуванням, найдешевшим для всього світу та для України, буде вступ до НАТО. Прихід інвестицій після війни залежить не лише від перемоги, а й від гарантій безпеки. Причому не на рік-два, а на 20-30 років. Бо великі інвестиційні проєкти мають значні горизонти окупності», – пояснив Ростислав Шурма.

Друге, що цікавить бізнес, – це доступ до ринків.

«Поки що ми маємо доступ до ринку Євросоюзу на обмежений період. Безумовно, наявним підприємствам це значно полегшує роботу. Але ніхто не будуватиме завод чи фабрику, розуміючи, що доступ на основний ринок збуту може бути закритий за пів року, – наголосив заступник керівника Офісу Президента. – Внутрішній український ринок не зможе забезпечити збут значних обсягів продукції. Основна цінність України в тому, що ми можемо стати зоною решорингу, куди може бути перенесене виробництво в десятках галузей із Південно-Східної Азії для подальшого постачання у Європу. Але для цього має бути гарантований доступ на європейський ринок».

Оставить комментарий

avatar
250