Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Олена Зеленська відкрила ювілейний, 70-й український аудіогід

Олена Зеленська відкрила ювілейний, 70-й український аудіогід
12 Жов 2023 21:10 | Новини України

Перша леді України Олена Зеленська відкрила ювілейний, 70-й український аудіогід. Українську мову можна почути в Археологічному музеї Кіпру. Дружина Президента приєдналася до відкриття за допомогою відеозв’язку з Києва. У заході також взяли участь перша леді Кіпру Філіпа Карсера, міністр культури країни, представники музею та Посольства України.

Кіпрський музей є першим і найбільшим музейним закладом, створеним на території країни. Він був заснований у 1882 році під час британської окупації острова. У музеї можна побачити унікальні античні експонати, вироби з кераміки, бронзи, теракоти, старовинні монети, вази, скульптури, посуд, золоті прикраси, гончарні вироби тощо. Найбільшу цінність становлять статуя Афродіти Солої та реліквії королівських гробниць Саламіс.

Аудіосупровід українською в цьому музеї з’явився в межах ініціативи першої леді України з упровадження україномовних аудіогідів у провідних пам’ятках світу. Аудіогід у кіпрському музеї став 70-м, ювілейним у проєкті, який реалізовано вже в 43 країнах світу, зокрема у Франції (Версаль) та Великій Британії (Вестмінстерське абатство).

Оставить комментарий

avatar
250