Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Ментальне здоров’я дітей, підлітків і батьків – у фокусі комунікаційної кампанії «Ти як?», ініційованої першою леді

Ментальне здоров’я дітей, підлітків і батьків – у фокусі комунікаційної кампанії «Ти як?», ініційованої першою леді
11 Жов 2023 22:10 | Новини України

Стартував черговий етап комунікаційної кампанії «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яка впроваджується з ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Він присвячений ментальному здоров’ю дітей, підлітків та батьків.

Дітям найскладніше в умовах повномасштабної війни, адже обсяг викликів, переживань і тривоги зростає в рази. Через свій вік діти не можуть зрозуміти всіх тонкощів, тому беруть приклад із батьків – спостерігають за ними, за реакцією на ті чи інші події, копіюють їхню поведінку. Тож батьки мають піклуватися й про себе, пояснювати емоції, добирати влучні слова, які допоможуть зрозуміти, що відбувається. Наприклад, що таке страх та чому ми інколи плачемо. Батькам важливо ділитися з дітьми знаннями та розповідати, чому необхідно прислухатися до свого внутрішнього стану. Відповіді на всі ці питання зібрано спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) на спеціальній сторінці Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Нова хвиля комунікаційної кампанії стала продовженням заходів до Всесвітнього дня психічного здоров’я, який відзначався 10 жовтня. Лейтмотивом дня стало запитання «Ти як?» і заклик чесно відповісти на нього самому собі.

Оставить комментарий

avatar
250