Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В Офісі Президента обговорили перебіг виконання законодавства щодо реформування Вищої ради правосуддя

В Офісі Президента обговорили перебіг виконання законодавства щодо реформування Вищої ради правосуддя
18 Лют 2022 11:40 | Новини України

На засіданні Комісії з питань правової реформи при Президентові України відбулося обговорення перебігу виконання закону щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів ВРП (1635-IX).

У заході взяли участь представники Верховної Ради, органів судової влади та представники міжнародних партнерів України.

Присутні представники ВРП висловили занепокоєння одночасним проведенням оцінювання Етичною радою всіх чинних членів Вищої ради правосуддя, що може заблокувати роботу органу та порушити принцип Конституції про безперервність роботи державного органу. Зараз ВРП має 15 чинних членів, що є мінімальним складом для правомочності органу, і якщо хоча б один із них буде відсторонений або припинить свої повноваження, Вища рада правосуддя втратить кворум і можливість для ухвалення рішень.

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв наголосив, що оцінювання чинних членів ВРП має відбуватись у спосіб, який не перешкоджає безперервності роботи цього органу та зберігає повноважний склад. Він нагадав, що ВРП є найвищим органом суддівського врядування й у разі надзвичайної ситуації має ухвалювати термінові рішення щодо збереження функціонування судової системи під час можливих військових дій, зокрема в частині евакуації суддів, їх переведення або зміни розташування, а також у процесі притягнення суддів до відповідальності.

Оставить комментарий

avatar
250