Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Потрібен глобальний документ між провідними державами світу, де були б зафіксовані гарантії безпеки України – Володимир Зеленський

Потрібен глобальний документ між провідними державами світу, де були б зафіксовані гарантії безпеки України – Володимир Зеленський
17 Лют 2022 19:40 | Новини України

Допоки Україна не є повноправним членом НАТО, потрібно укласти глобальний документ між провідними державами світу, у якому були б зафіксовані гарантії безпеки для нашої держави. На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Ми на шляху до Альянсу. НАТО – по суті, єдиний з наявних сьогодні союзів безпеки, до якого Україна могла б приєднатися. Для нас там є позиція «відкритих дверей». Але на цьому шляху велика відстань – роки й місяці, особливо якщо буде ескалація. Проходячи цей шлях, ми повинні отримати систему гарантій. І хоча б теоретично вона не повинна поступатися системі, яку пропонують країнам НАТО», – заявив Глава держави.

Як зазначив Володимир Зеленський, це питання обговорюється з усіма світовими лідерами, особливо з тими, які мають контакти з Російською Федерацією.

За словами Президента, це фактично єдина альтернатива у ситуації, коли Україна змушена захищати себе самотужки, утримувати потужну армію під час агресії, що триває, і при цьому забезпечувати життєдіяльність держави та впроваджувати реформи.

Оставить комментарий

avatar
250