Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Володимир Зеленський: Приватизація – це не про те, скільки держава отримає при продажу, це про сплату податків щомісяця, щороку

Володимир Зеленський: Приватизація – це не про те, скільки держава отримає при продажу, це про сплату податків щомісяця, щороку
15 Чер 2021 15:40 | Новини України

В Україні є політична воля для проведення великої приватизації, оскільки держава – неефективний керівник активів. До стратегічних підприємств, які мають залишатися в держвласності, можна застосувати механізм державно-приватного партнерства. Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю українським телеканалам у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Економіка без олігархів» у Києві.

«Держава не є найкрутішим управлінцем і менеджером», – наголосив він.

До того ж, як зауважив Президент, держава не має мільярдів на модернізацію того чи іншого підприємства. Тому потрібно проводити велику приватизацію.

«Передусім важливо не скільки отримає держава на вході, а скільки отримає податків щомісяця, щороку. Бізнес – це не про «купи-продай», не посередництво. Бізнес – це постійне вкладання грошей у технології, ідеї, креатив, а потім постійне отримання невеликих прибутків. Бізнес – це 10-15-20% постійного прибутку», – пояснив Володимир Зеленський.

Президент розповів, що Фонд державного майна вже здійснює підготовку низки держпідприємств до приватизації. Раніше ФДМУ отримав від Державного управління справами готелі «Україна» та «Дніпро». Останній минулого літа був проданий на відкритому прозорому аукціоні за рекордну суму. Зараз готується до приватизації «Президент-Готель».

Оставить комментарий

avatar
250