Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Land Rover готує до випробувань водневий Defender

Land Rover готує до випробувань водневий Defender
15 Чер 2021 14:55 | Новини України

Компанія Land Rover оголосила про початок роботи над прототипом водневого Defender, дорожні випробування якого почнуться до кінця поточного року.

Автовиробник зазначає, що до 2030 року кількість водневих автомобілів має перевищити позначку в 10 мільйонів, а кількість заправних станцій для таких машин досягти 10 тисяч штук. Згідно представленої на початку року стратегії, Land Rover вже у 2025 році має продавати більше електричних машин, ніж із ДВЗ. Зокрема, заплановано випуск батарейних Range Rover, Discovery і Defender.

Defender в свою чергу може отримати і водневу версію – створення позашляховика з нульовим рівнем викидів є складоваю проекту «Зевс», який частково фінансується державою. Позашляховик отримає два балони, в яких знаходиться водень під високим тиском. Місце традиційного ДВЗ зайняли електромеханічний генератор і передній електромотор, а ще один електродвигун буде відповідати за обертання задніх коліс.

Технічні подробиці не наводяться, однак відомо, що до проекту залучені фірми Delta Motorsport, AVL, Marelli Automotive Systems і UK Battery Industrialization Center. На сьогодні в модельній лінійці Jaguar Land Rover є всього один автомобіль з нульовим рівнем викидів – це електрокар Jaguar I-Pace. Крім того, в гамі присутні розеточні гібриди Range Rover і Range Rover Sport PHEV, здатні проїжджати на електротязі близько 50 кілометрів.

Оставить комментарий

avatar
250