Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Перша леді Олена Зеленська взяла участь у нагородженні переможниць конкурсу есе «Наука – це вона»

Перша леді Олена Зеленська взяла участь у нагородженні переможниць конкурсу есе «Наука – це вона»
11 Чер 2021 15:40 | Новини України

Перша леді України Олена Зеленська разом з представниками Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) та структури «ООН Жінки Україна» в межах глобальної кампанії «Покоління рівності» взяла участь у церемонії нагородження 12 переможниць загальноукраїнського конкурсу есе «Наука – це вона».

У межах проекту «Наука – це вона» порушуються питання гендерного дисбалансу в науці, а також популяризації технічних (STEM) дисциплін серед українських школярок і студенток. Основна мета проекту – представити молодим дівчатам успішних українських науковиць як рольових моделей, котрі надихнуть їх повірити у власне майбутнє у STEM.

Творчим завданням конкурсу було розповісти про внесок у розвиток науки та суспільства однієї з 12 видатних українських жінок-вчених. У змаганні взяла участь 561 дівчина віком від 14 до 21 року з усіх куточків України.

«Я хочу, щоб у нашому суспільстві слово «зірка» ми використовували не тільки коли йдеться про шоу-бізнес чи спорт, а щоб у нас з’являлося дедалі більше відомих і популярних зірок науки!» – зазначила Олена Зеленська.

Оставить комментарий

avatar
250