Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В Норвегії можуть ввести податок на дорогі електромобілі

В Норвегії можуть ввести податок на дорогі електромобілі
11 Чер 2021 14:55 | Новини України

Представники Міжнародного валютного фонду вважають, що уряду Норвегії слід оподаткувати дорогі електромобілі. Якщо таке рішення приймуть, стягувати їх будуть з власників Porsche, Jaguar, Mercedes-Benz, Audi і, звичайно, Tesla.

На думку економістів, це знизить навантаження на бюджет і допоможе компенсувати частину витрат на стимулювання попиту на електромобілі. На сьогодні покупці «зеленого» транспорту в Норвегії звільнені від сплати всіх податків, передбачених для власників автомобілів з ДВЗ. І це позначається на продажах. У минулому році частка нових батарейних машин склала 54%, що стало світовим рекордом.

Однак підтримка «зелених» ініціатив боляче б’є по бюджету Норвегії: в минулому році через них уряд недоотримав 19 мільярдів євро у вигляді податків. Знизити навантаження, на думку МВФ, допоможе введення податків для власників дорогих електромобілів вартістю 60 тисяч євро і вище.

Крім того, пропонується субсидувати утилізацію бензинових і дизельних автомобілів при заміні їх електромобілями, а також підвищити збори, що стягуються з машин, які забруднюють навколишнє середовище. Всі ці заходи в певній мірі поліпшать адресність пільг (зараз найбільші субсидії отримують покупці з високим доходом) і посилять позитивний вплив на навколишнє середовище.

Оставить комментарий

avatar
250