Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Конгрес місцевих та регіональних влад є важливим майданчиком для взаємодії центральної влади та місцевих громад – Глава держави

Конгрес місцевих та регіональних влад є важливим майданчиком для взаємодії центральної влади та місцевих громад – Глава держави
3 Чер 2021 15:40 | Новини України

Під час робочої поїздки до Хмельницької області Президент України Володимир Зеленський взяв участь у засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Главі держави.

Він зазначив, що Конгрес є важливим майданчиком для взаємодії центральних органів влади та місцевих громад, який має допомогти у розв’язанні нагальних проблем регіонів.

Президент зауважив, що в Україні завершився перший етап реформи базового рівня місцевого самоврядування.

«Попереду – масштабна робота на регіональному й субрегіональному рівнях. Попереду непростий процес змін до Конституції України щодо адміністративно-територіального устрою, змін до українського законодавства про місцеве самоврядування, а також до Бюджетного кодексу України», – сказав Володимир Зеленський.

Він наголосив, що уважно стежить за процесами передачі громадам об’єктів комунальної власності. Президент акцентував увагу на важливості фінансової самостійності місцевих бюджетів та спроможності територіальних громад.

Оставить комментарий

avatar
250