Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

В Канаді навчилися майнити криптовалюту за допомогою електромобілю

В Канаді навчилися майнити криптовалюту за допомогою електромобілю
3 Чер 2021 14:55 | Новини України

Канадська фірма Daymak запевняє, що її електричний автомобіль Spiritus з трьома колесами отримає програмне забезпечення для майнінгу криптовалюти. Технологія вже запатентована і називається Daymack Nebula.

Випуск електрокара Spitirus почнеться у 2023 році, і вже тоді він отримає можливість майнити цифрову валюту під час зарядки. В переліку монет значаться Bitcoin, Etherium, Doge і Cardano, а за допомогою спеціального інтерфейсу Nebula і додатку-гаманця Nebula Wallet ними можна сплачувати послуги і покупки.

Замовлення на Spiritus почали приймати 1 червня 2021 року. Виробник рекламує його як найшвидший триколісний електромобіль і каже, що керованість у нього буде як у карта. Отримувати енергію силова установка Spiritus зможе через сонячні панелі на кузові і систему рекуперації, яка дозволить компенсувати частину витрачених ват-годин.

До 23 липня Daymak сподівається отримати 50 000 попередніх замовлень із завдатком у 100 доларів. Базовий варіант з 300-кілометровим запасом ходу оцінюється приблизно в 19 995 доларів. Топова версія коштує вже 149 000 доларів, але її далекобійність становить 480 км, а розгін до сотні займає всього 1,8 секунди.

Оставить комментарий

avatar
250