Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Інтерв’ю Президента України німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung

Інтерв’ю Президента України німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung
1 Чер 2021 09:40 | Новини України

Повний текст інтерв’ю Президента України Володимира Зеленського німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung. Розмова відбулася 29 травня.

– Хочу розпочати з питання щодо агресії на сході. Відбувається концентрація російських військ на сході, в окупованому Криму та на морі. Росія каже, що війська відводять. Чи це правда? Чи їх там досі багато?

– Ми знаємо конкретні цифри. 30-35 тисяч (військових. – Ред.) у момент ескалації перебували на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Вздовж кордонів України та Росії ми нараховували в різні періоди ще десь від 50 до 80 тисяч військових і на території Криму теж близько 33-35 тисяч. Коли я говорю про окуповані території, там є війська: 30-35 тисяч військ сепаратистів, плюс близько трьох тисяч кадрових російських офіцерів.

І коли Європа та США почали тиснути на Росію – ми закликали до цього – через цей спільний тиск ймовірність ескалації знизилася. З території Криму пішли приблизно три з половиною тисячі військових. Всі інші залишаються на місці – вся техніка на 90% на місці. Тому моє бачення, що ескалація можлива в будь-який момент до кінця вересня, скажімо, точно до 12-16 вересня. Ми знаємо, що будуть навчання «Захід-2021». Тому вважаю, що до цього періоду ситуація дуже небезпечна.

Оставить комментарий

avatar
250