Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Глава держави про підписання рамкових угод між Україною та Францією: Це важливо як для Луганщини, так і для столиці

Глава держави про підписання рамкових угод між Україною та Францією: Це важливо як для Луганщини, так і для столиці
13 Тра 2021 14:40 | Новини України

Президент України Володимир Зеленський привітав укладення урядами України та Французької Республіки чотирьох рамкових угод на загальну суму понад 1,3 млрд євро. Ці документи були підписані в межах візиту до України міністра економіки, фінансів та відновлення Франції Бруно ле Мера.

Зокрема підписано рамкову угоду щодо офіційної підтримки проекту покращення водопостачання в місті Києві. Документ передбачає реконструкцію мереж водопостачання у столиці на суму до 70 млн євро, що допоможе покращити якість питної води для 25% мешканців міста.

Також укладено рамковий договір щодо підтримки фінансування проекту з покращення постачання питної води в Луганській області на суму 70 млн євро. Це дасть змогу отримати доступ до якісної питної води жителям 20 населених пунктів регіону.

Крім того, підписано рамкову угоду щодо підтримки оновлення парку вантажних електричних локомотивів АТ «Українська залізниця», що передбачає постачання понад 100 локомотивів компанією «Альстом» на суму до 900 млн євро з рівнем локалізації виробництва 35%.

Оставить комментарий

avatar
250