Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Президент ознайомився з можливостями Кіберцентру UA30, який опікуватиметься кіберзахистом держустанов, бізнесів і громадян

Президент ознайомився з можливостями Кіберцентру UA30, який опікуватиметься кіберзахистом держустанов, бізнесів і громадян
13 Тра 2021 13:40 | Новини України

Президент Володимир Зеленський взяв участь у презентації Кіберцентру UA30, створеного на базі Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України з метою захисту державних інформаційних ресурсів, об’єктів критичної інформаційної інфраструктури та українського кіберпростору загалом. 

Глава держави ознайомився з роботою Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України (CERT-UA), яка розміщується в Кіберцентрі. 

Як розповів голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь, це єдина в Україні команда, що входить до міжнародного Форуму команд реагування на інциденти безпеки (FIRST). CERT-UA взаємодіє з понад 500 подібними командами реагування по всьому світу з метою дослідження кіберінцидентів та обміну інформацією про кіберзагрози з фахівцями державного та приватного секторів.

Серед основних функцій CERT-UA – реагування на кіберінциденти та дослідження цифрових даних, інформування про кіберзагрози та вразливості, дослідження шкідливого програмного забезпечення, обмін даними про кіберінциденти. У CERT-UA виявляють і реагують на такі інциденти в усій країні.

Оставить комментарий

avatar
250