Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Постійний моніторинг порушень Росією прав людини на окупованих територіях Донбасу та Криму вкрай потрібен – Ігор Жовква

Постійний моніторинг порушень Росією прав людини на окупованих територіях Донбасу та Криму вкрай потрібен – Ігор Жовква
8 Кві 2021 14:40 | Новини України

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів зустріч з комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович, яка перебуває в Україні з контактною місією.

Ігор Жовква наголосив, що забезпечення прав людини залишається ключовим пріоритетом для Української держави.

У цьому контексті було поінформовано про затвердження 24 березня 2021 року Президентом України Володимиром Зеленським Національної стратегії у сфері прав людини та Стратегії деокупації та реінтеграції Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Ці стратегії передбачають широке залучення міжнародних правозахисних механізмів до захисту прав і свобод людини на тимчасово окупованій території.

Ігор Жовква поінформував про систематичні порушення Російською Федерацією прав людини та норм міжнародного гуманітарного права в АР Крим і м. Севастополі та окремих районах Донецької й Луганської областей.

Було обговорено модальності залучення комісара до моніторингу ситуації з правами людини на тимчасово окупованих територіях України у чіткій відповідності до норм міжнародного права та національного законодавства нашої держави. Зокрема, заступник керівника Офісу Президента запросив Дуню Міятович відвідати лінію розмежування в Донецькій та Луганській областях.

Оставить комментарий

avatar
250