Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Зелений чай: користь та міфи

Зелений чай: користь та міфи
16 Січ 2020 22:45 | Новини України

Безліч оздоровчих властивостей приписують зеленому чаю. Зовсім недавно огляд опублікованих досліджень за останнє десятиліття за 2018 рік продемонстрував: при регулярному вживанні зеленого чаю знижується ризик розвитку раку молочної залози. Згідно з даними, опублікованими в Американському журналі клінічного харчування, дані ефект пояснюється дією флавоноїдів чаю.

Цей ефект забезпечується його антиоксидантом – галлат епігаллокатехін (EGCG). Кілька невеликих досліджень дійсно показали, що з вживанням зеленого чаю пов’язана підвищена швидкість метаболізму (при вживанні близько чотирьох чашок в день). За їх словами, єдиним дійсно змінним фактором, що впливає на швидкість обміну речовин, є збільшення м’язової маси тіла.

Антиоксиданти зеленого чаю насправді мають здатність боротися з вільними радикалами в клітинах, тим самим захищаючи і запобігаючи пошкодження тканин (наприклад, шкіри). Експерти констатують: “Катехіни зеленого чаю можуть допомогти захистити шкіру від ультрафіолетових променів, але необхідно провести більше досліджень, щоб стверджувати, що його пиття зробить вікову шкіру знову пружною, молодою і гладкою”. Якщо ви п’єте зелений чай в рамках способу життя, в якому намагаєтеся дотримуватися здорового харчування і досить активні фізично, жиросжигающий ефект напою швидше буде пов’язаний із загальним дією такого режиму.

Оставить комментарий

avatar
250