Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Старіння пришвидшує нестача кисню

Старіння пришвидшує нестача кисню
16 Січ 2020 21:45 | Новини України

Порушення дихання уві сні, через яке виникає нестача кисню в крові і тканинах, може викликати швидке старіння. Порушення дихання під час сну – загальний термін для позначення декількох хронічних станів, пов’язаних з припиненням дихання протягом ночі, – зачіпає більше людей, ніж вважалося раніше, стверджують американські дослідники. “Біологічний вік людей може не збігатися з їх хронологічним віком.

Ми виявили, що більш тяжке порушення дихання уві сні пов’язано з прискоренням епігенетичного віку”, – розповів провідний автор дослідження Сяоюй Лі. Вони також оцінили сон кожного учасника за допомогою полісомнографії. Ефективні ліки від старінняРозрахунки фахівців, зокрема, показують, що чим серйозніше у людини явище нічного апное, тим більша різниця між біологічним і хронологічним віком.

“Було встановлено, що збільшення стандартного відхилення індексу апное-гіпопное, заходи тяжкості порушення дихання уві сні пов’язано з прискоренням біологічного віку на 215 днів. Вчений підкреслив, що лікування порушень дихання уві сні веде до поліпшення вікових хронічних станів і тривалості життя. Ці фактори погіршують дихання під час сну: м’язи, що підтримують дихальні шляхи розслабляються і виникає ймовірність порушення в їх функціонуванні.

Оставить комментарий

avatar
250