Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Як з 2020 року фінансуватиметься система охорони здоров’я

Джерело: UNN

Як з 2020 року фінансуватиметься система охорони здоров’я
1 Гру 2019 07:00 | Новини України

Уряд ухвалив Програму медичних гарантій, у зв’язку з чим з 1 квітня 2020 року змінюється система фінансування системи охорони здоров’я. Про це повідомив на брифінгу за підсумками засідання уряду Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, передає кореспондент УНН.

“Ми сьогодні ухвалили близько 20 різних документів, які дають можливість запускати програму медичних гарантій в наступному році, з першого квітня… З першого квітня у нас змінюється підхід до фінансування системи охорони здоров’я. Це означає, що лікарні стануть автономними, і головні лікарі вони будуть вільними у розпорядженні коштів. Це дозволить їм ефективно управляти тими ресурсами, які у них є…Сьогодні у менеджерів лікарні руки зв’язані численними обмеженнями”, — розповів Гончарук.

Також він пояснив, як фінансуватимуться медичні установи.

“Тепер кошти будуть спрямовуватися туди, де реально надаються медичні послуги, такі послуги, як: допомога при інфарктах, інсультах, пологах. Такі послуги будуть повністю фінансуватися з бюджету.

Принципи фінансування будуть змінюватися поступово по Україні, там є ціла модель. У нас є розрахунки по кожному закладу по Україні. Ми провели нараду, щоб переконатися, що всі області до цього йдуть та встигнуть до 1 квітня підготуватися, щоб вся мережа лікарень була автоматизована, підключена до інтренету та комп’ютерного обладнання та могла працювати в загальній системі”, — додав Гончарук.

Оставить комментарий

avatar
250