Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Світ визнав Росію агресором – Петро Порошенко про чітку позицію міжнародної коаліції на підтримку України

Світ визнав Росію агресором – Петро Порошенко про чітку позицію міжнародної коаліції на підтримку України
22 Бер 2019 22:25 | Новини України

Президент Петро Порошенко наголосив на чіткій світовій підтримці України в її боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність. Світова коаліція однозначно визнає  Росію агресором і засуджує її агресивні дії, підкреслив Петро Порошенко в ефірі телеканалу «Україна».

Глава держави зазначив, що світова спільнота демонструє спільну позицію щодо підтримки України і підтримки його позиції, і з боку керівництва США, Євросоюзу та інших держав. Він нагадав, що це було продемонстровано і під час останнього його візиту у Брюссель, де керівництво інституцій ЄС дало чіткий меседж: «Україна, українці – ми з вами і ви можете точно розраховувати на нашу підтримку, в тому числі ніхто і ніколи не визнає ні незаконну анексію Криму, ні агресію проти нашої держави на Донбасі. Саме так і буде».

Президент підкреслив, що Росія визнала себе стороною конфлікту в той момент, коли Путін підписав Мінські домовленості і взяв на себе абсолютно чіткі зобов’язання за ними.

Глава держави також підкреслив, що важливо не те – визнає Росія себе стороною конфлікту чи ні. «Проблема в тому, що світ визнав Росію агресором – це є і документи Європарламенту, і рішення ООН, Великої Сімки, міжнародних фінансових інституцій», – наголосив Петро Порошенко.

Оставить комментарий

avatar
250