Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Росія вже платить надзвичайно високу ціну за анексію Криму і агресію на Донбасі – Президент про мотивацію Путіна припинити війну

Росія вже платить надзвичайно високу ціну за анексію Криму і агресію на Донбасі – Президент про мотивацію Путіна припинити війну
22 Бер 2019 22:05 | Новини України

Президент Петро Порошенко переконаний, що одразу після виборів будуть активізовані перемовини для врегулювання ситуації на сході України політико-дипломатичним шляхом.

«Політико-дипломатичний шлях – це означає абсолютно чіткий план, який презентований і під яким стоїть підпис Путіна. Називається план – Мінські домовленості. Реалізація цього плану – є дорожня карта… Ці пропозиції були схвалені нашими партнерами з Європейського Союзу в обличчі Німеччини і Франції, зі Сполучених Штатів Америки. І він передбачає абсолютно чіткі кроки», – сказав Глава держави в ефірі телеканалу «Україна».

Петро Порошенко нагадав, що основною вимогою цього плану є забезпечення безпекового компоненту: роззброєння незаконних військових формувань; виведення іноземних російських військ з української території; виведення важкої техніки і артилерії; повернення українського суверенітету на українську землю і контроль над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону. «Дуже багато деталей, але це є чіткий план. І головне – він погоджений», – зауважив він.

Оставить комментарий

avatar
250