Нове на сайті


Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Маємо скористатися можливостями припинення дії Договору про дальність ракет для зміцнення власного оборонного потенціалу – Президент

Маємо скористатися можливостями припинення дії Договору про дальність ракет для зміцнення власного оборонного потенціалу – Президент
22 Бер 2019 21:45 | Новини України

Президент Петро Порошенко  в ефірі телеканалу «Україна» наголосив на важливості створення нової української ракетної програми. За його словами, в контексті припинення дії міжнародного Договору про ракети малої та середньої дальності, умови якого порушила Росія, «важливо чітко розуміти поточну ситуацію, яка склалася в Україні і в світі».

«Україна суворо дотримувалася усіх зобов’язань і обмежень по Договору про ракети середньої і малої дальності, які Україна брала на себе», – підкреслив Президент.

«Ви пам’ятаєте, що Україна добровільно відмовилася від третього за потужністю в світі ядерного арсеналу. Звичайно, що історія не терпить умовних нахилів, але, я думаю, що ніхто не сумнівається, що якщо б у нас зараз була ядерна зброя, ніхто б не наважився зараз напасти на Україну», – заявив Петро Порошенко.

При цьому він наголосив, що не варто «перекладати з хворої голови на здорову». «Причина, за якою була припинена дія Договору про ракети – це була Росія, яка в порушення Договору почала випробування, спочатку таємно. А потім, коли пред’явили це, вимушена була визнати випробування нових ракет, яке було заборонено відповідно до Договору», – сказав Президент та підкреслив, що це є офіційна позиція Сполучених Штатів Америки, яка була представлена світові з переконливими доказами.

Оставить комментарий

avatar
250