Нове на сайті
Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Найкращі домашні засоби від застуди та грипу

Найкращі домашні засоби від застуди та грипу
29 Вер 2019 07:35 | Новини України

Профілактика – це найкращий спосіб попередити хвороби, включаючи такі небезпечні, як грип. Додаткові заходи захисту від інфекцій у вигляді домашніх засобів можуть допомогти прожити осінь і зиму без простудних ускладнень.

Лікарі-імунологи нагадують, що зараження ГРВІ та грипом може відбуватися повітряно-крапельним шляхом, при цьому носії хвороби осідають на слизовій в порожнині носа. Щоб мінімізувати ризик зараження, слизову слід забезпечити захистом, наприклад, можна змащувати носові ходи зсередини мазями на основі інтерферону. Обволікаючи слизову, ці засоби роблять її закритою для вірусів. Але також важливо використовувати мазі в суворій відповідності з інструкцією, їх потрібно періодично протягом дня оновлювати.

Віруси активно розмножуються в місцях скупчення людей. Якщо відвідування таких місць неминуче, ніс краще обробити, вважають експерти. Крім цього, захиститися від вірусів ефективно допомагають ефірні олії, що володіють бактерицидними властивостями, зокрема, олії лаванди, ялиці, полину. Ефірна олія можна нанести на носовичок і періодично підносити його до ному, або нанести трохи засобу на улоговинку під носом. У домашніх умовах корисно використовувати ароматерапію за допомогою спеціальної лампи: ефірні олії допоможуть знезаразити повітря.

Зверніть увагу на скоринки апельсина, лимона, а також на гвоздику. Ці доступні домашні засоби діють як натуральні протизапальні та сприяють знищенню частинок вірусів. Кірочки цитрусових або гвоздику рекомендується час від часу тримати в роті, можна і розжовувати. Вміщені в них масла стимулюють імунітет.

Паралельно слід більше гуляти, періодично провітрювати кімнату і проводити в будинку вологе прибирання. Важливо отримувати достатньо поживних речовин -вітамін і корисних жирів з їжі. Також слід уникати переохолодження і перегріву. Всі ці нехитрі заходи допомагають активізувати захисні сили організму.

Ще один обов’язковий для захисту від застуди та грипу нюанс – дотримання гігієни. Медики нагадують, що сучасні віруси дуже живучі і підлягає зберігаються на різних поверхнях. Тому руки протягом дня слід мити частіше і ні в якому разі не торкатися ними до обличчя, не чіпати очі, рот і ніс.

Оставить комментарий

avatar
250