Нове на сайті

Інтерв'ю
Новини області
Новини України
Оголошення
Афіша

Основні елементи пілотної програми НУШ не зміняться

Джерело: ВСЕОСВІТА

Основні елементи пілотної програми НУШ не зміняться
8 Вер 2019 07:10 | Новини України

У Міністерстві освіти і науки зазначають: доопрацювання потребують лише дрібні елементи: наприклад, класні журнали й система оцінювання.

Зараз є класи НУШ, на яких відпрацьовуються всі ті технології, дидактичні засоби, які потім будуть надалі пропонуватися для масового використання, для всіх учнів. А надалі це стане основою тих нових підручників, серій на основі компетентнісного навчання, які наразі вже підготовлені, тиражовані і передані до регіонів для того, щоб розпочати навчання другокласників на принципах НУШ, – відзначив заступник міністра освіти Вадим Анатолійович Карандій.

Основні елементи пілотної програми залишаться незмінними, запевнив посадовець. Втім, зазначив заступник міністра, доопрацювання потребують деякі дрібні елементи:

Як оцінювати учнів НУШ? Якого формату має бути класний журнал НУШ? Ці питання виникають у процесі роботи. Впродовж першого-другого року навчання оцінювання як такого нема. Воно є словесним, мотивуючим. Але відповідні зміни будуть зроблені у організаційних документах, зміниться форма шкільної документації – все це буде відповідним чином фіксуватися, – заявив представник міністерства.

За його оцінкою, слабких місць у програмі практично немає.

Максимум зроблено для того, щоб нівелювати слабкість певних елементів, – підсумував Вадим Карандій.

Оставить комментарий

avatar
250